Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешка airbag

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Грешка airbag

Вчера при палене лапмата на таблото за въздушната възглавница просто не изгасна. Всеки път като дам на контакт светва с всички останали но след това гасне. Вчера просто не изгасна. Вероятно компютърът е записал някаква грешка но незнайно защо. Моля за помощ от някой колега в София с кабел и лаптоп да го закачим да видим каква е грешката и да я изтрием, че така е много досадно а нямам възможност през работно време да ходя до сервиз. Моля ако има някой да пише...

Вероятно е паднало напрежението, но не е сигурно. Трие се лесно. Аз имам кабел и софтуер, но по някаква причина не мога да се закача към ABS и AIRBAG, мисля, че е заради пиновете и се закачвам само към мотори. Ако не на мериш някой може да отидеш в Лисан Сервиз и не вярвам да ти вземат повече от 20лв.
    Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Първоначално публикувано от tweety Покажи съобщение
      Вчера при палене лапмата на таблото за въздушната възглавница просто не изгасна. Всеки път като дам на контакт светва с всички останали но след това гасне. Вчера просто не изгасна. Вероятно компютърът е записал някаква грешка но незнайно защо. Моля за помощ от някой колега в София с кабел и лаптоп да го закачим да видим каква е грешката и да я изтрием, че така е много досадно а нямам възможност през работно време да ходя до сервиз. Моля ако има някой да пише...
      Че то като се замисля май не съм виждал 166-ца на 10+ години, дето да не й свети тая лампа.Моята също светна,триха два пъти грешка, пак се появи, казаха ми,че проблема е в някакъв датчик,дето го нямало и ОК. Посъветваха ме да отрежа единия извод на светодиода, ако много ме дразни А на колегата ми 166-цата (нов внос от Италия) направо "оригинално" си беше със залепено черно тиксо пред диодчето за еърбега. Мамка му на инж. Тоци Бегали
      ...
      155 1,6 TS 16V `96
      166 2,4 JTD `99
      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

И моето свети, дори като го няма ми липсва, така си имам компания в колата
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Моята светна когато ми монтираха газовата. Явно момчетата бяха разбутали някой конектор. Но след еднократно изчистване на грешката повече не е светила. Пък е 98 г (една от първите 2000 произведени).

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщение
            Вероятно е паднало напрежението, но не е сигурно. Трие се лесно. Аз имам кабел и софтуер, но по някаква причина не мога да се закача към ABS и AIRBAG, мисля, че е заради пиновете и се закачвам само към мотори. Ако не на мериш някой може да отидеш в Лисан Сервиз и не вярвам да ти вземат повече от 20лв.
            Трябва да си преправиш кабела.Иначе за еднократно може само да укъсиш пиновете, но по отделно за ABS и AIRBAG.Не и двата едновременно.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Благодаря много, ще го погледна. И моята беше записала ниско напрежение, като я купих. Изтрих си грешката и вече 2000км нищо не свети

Ако така по VIN-а се разбира бройката моята е от първите 7000
              Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщение

Ако така по VIN-а се разбира бройката моята е от първите 7000
                Не съм 100% сигурен. Някой така ми каза а аз виждам някаква логика в това.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Има логика да, просто не се бях замислял

Comment

При мен ламбата на пасажерската възглавница светна, когато ми се износиха четките на стартера и буквално четкодържателя и колектора на ротора беше дал на късо с пружините.

Това преди 2 години. От тогава тая ламба не съм я виждал да свети. Иди на диагностика и я изчисти. И в никакъв случай не позволявай да ти падне напрежението на акумулатора. В противен случай ще има да си свети и ти да я гасиш...
                    ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                    ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                    Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                    Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Благодаря много колеги. Явно няма да може някой от вас да съдейства извън работно време и ще трябва да намеря време да я закарам да изчистят грешката, а държа да я махна защото ме дразни, а и се страхувам, че ако стане нещо няма да се отвори airbag-a

Comment

Шанса да се отвори еърбега на 10+ годишна кола е минимален, просто живота им е толкова...

Но за твое успокоение може да звъннеш на някой от сервизите - лятно време е , работят до късно.
                        Alfa Romeo 1.8 TS `98
                        sigpic

Comment

Гаранцията им е толкова, животът е поне 15 години, дори повече в повечето случаи. Шансът да се отвори при катастрофа не е минимален, напротив - над 85% е според мен !

Comment

Аз знам за две причини да светне тази лампа, но най вероятно има и други. 1 Ниско напрежение - дозареждаш или сменяш акумулатор. 2 Развален датчик на така нареченият кантар на пасажерската седалка - тук има доста варианти Моята беше с два кабела на този датчик и след изолирането му лампата изгасна Казаха ми че ако датчикът е с три кабела изолирането му нямало да помогне за изгасването на лампата Другият вариянт е смяна на датчика. За смяна на датчик тогава никой не спомена и предполагам че може да се наложи разтапициране на седалката. Но ако стигнеш до такъв извод (развален датчик) все пак попитай как се сменя.
                            ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Поръчах си кабела от eBay и си изведох нужните кабели, които трябва да се дадат на късо и успях да се свържа с ЕКУ-то на airbag-a. Ето това са грешките, които беше записало. Изчистих ги и никакви проблеми. Лампата на таблото вече не свети и не записва нови грешки.
                              Attached Files

Comment

Working...
                              X